Καταρρακτώδεις βροχές στη Γαλλία



Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την κεντροανατολική Γαλλία, όπου ένας άνθρωπος αγνοείται και εκατοντάδες άλλοι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές και έχουν κλείσει οδικές αρτηρίες.

Ένας άνθρωπος που ψάρευε το Σάββατο στις όχθες του Λίγηρα αγνοείται, καθώς λόγω των καταρρακτωδών βροχών η στάθμη των υδάτων του ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα.

Οι πλημμύρες είχαν επίσης ως αποτέλεσμα να κλείσει για πολλές ώρες ο αυτοκινητόδρομος Α6 που συνδέει το Παρίσι με τη Λιόν καθώς και ο Α47 που συνδέει τη Λιόν με το Σεντ-Ετιέν.

Σε πολλές περιοχές της κεντροανατολικής Γαλλίας, εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει υπερχείλιση των ποταμών και σαρωτικές πλημμύρες.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε 15 περιφέρειες της κεντροανατολικής και νοτιοανατολικής Γαλλίας έως τη Δευτέρα, καλώντας τους κατοίκους να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, ιδιαίτερα στις μετακινήσεις τους.

πηγές:Ant1.gr

Πρόσφατα άρθρα