Default Image

Months format

Show More Text

Load More

Related Posts Widget

Article Navigation

Contact Us Form

404

Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist. Back Home

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη 21.2.13


Μετά την σημερινή ανάπαυλα, με τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, το σκηνικού του καιρού αλλάζει και πάλι με τις βροχές τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους στα πελάγη να πρωταγωνιστούν σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αιτία για αυτήν την σημαντική αλλαγή είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό στο κόλπο της Σύρτης το οποίο κινείται προς την περιοχή μας και αναμένουμε να φέρει μεγάλα ύψη υετού κυρίως σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας.

Αναλυτικά

Για την Πέμπτη 21.2.13 αναμένουμε σε ολόκληρη την χώρα νεφώσεις οι οποίες σχετικά γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές  βροχές και από τις απογευματινές ώρες και μετά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στην Μακεδονία την Θράκη στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου καθώς και σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι και στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν  από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν ,κυρίως, από το μεσημέρι και μετά,  κατά τόπους και τα 8 beaufort.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο του καιρού θα είναι η σκόνη από την Αφρική η οποία λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων θα εισέλθει στην  χώρα μας και θα συνοδεύει τον υετό (λασποβροχή).

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από 0-11 βαθμούς στα κεντρικά και νότια από 5 έως 13 βαθμούς στα δυτικά από 4-15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 7-17 βαθμούς.

Πρόσφατα άρθρα

Όροι Αναδημοσίευσης H αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες μπορεί να γίνεται μόνο με την άδεια του Meteo24News.gr και πάντα με την προϋπόθεση η πηγή να είναι ενεργό link προς το άρθρο.