Default Image

Months format

Show More Text

Load More

Related Posts Widget

Article Navigation

Contact Us Form

404

Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist. Back Home

Σε κλοιό χιονοπτώσεων και παγετού βρίσκονται Ιταλία και Γαλλία

Χιόνια και πολικό ψύχος συνεχίζουν να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην νοτιοδυτική Ευρώπη, όπου η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία βρίσκονται σε λευκό κλοιό. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος σαρώνουν την βόρεια Ιταλία, όπου η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν, με αποτέλεσμα οι πολίτες να παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ στους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους δεκάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί. Παρά το ψύχος όμως η παράδοση λέει, ότι μια βουτιά στα παγωμένα νερά του Τίβερη επιβάλλεται.
Στη Γαλλία χιόνι και παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Ο Γαλλικός βορράς βρίσκεται στην «κατάψυξη», με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Υπάρχει όμως και η ευχάριστη πλευρά, αυτή των χιονοδρομικών κέντρων που έχουν την τιμητική τους και όπου κυρίως τα παιδιά δείχνουν να το διασκεδάζουν. Στην Ισπανία οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα, καθώς δρόμοι και καλλιέργειες βρίσκονται κάτω από την στάθμη του νερού. Την ίδια ώρα στο Σικάγο και το Κλίβελαντ των Ηνωμένων Πολιτειών η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, ωστόσο οι κάτοικοι δεν διστάζουν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά, ώστε να γιορτάσουν με τον τρόπο αυτό την αρχή του 2009.

Πηγή: ALPHA

Πρόσφατα άρθρα

Όροι Αναδημοσίευσης H αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες μπορεί να γίνεται μόνο με την άδεια του Meteo24News.gr και πάντα με την προϋπόθεση η πηγή να είναι ενεργό link προς το άρθρο.