Default Image

Months format

Show More Text

Load More

Related Posts Widget

Article Navigation

Contact Us Form

404

Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist. Back Home

Συνεχίζεται η καταστροφή του Αμαζόνιου

Με αυξητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταστροφή των τροπικών δασών της Βραζιλίας, παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση της χώρας, η οποία έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί για αδράνεια μπροστά στην τεραστίου μεγέθους οικολογική καταστροφή. Η κυβέρνηση πάντως υποστηρίζει ότι χωρίς τα μέτρα προστασίας του δάσους, η καταστροφή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Δορυφορικές φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι μέσα σε ένα χρόνο καταστράφηκαν 12 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα τροπικού δάσους, έκταση που ισοδυναμεί με αυτή του Λιβάνου.

Η πρόσφατη αύξηση των τιμών των πρώτων υλών έδωσε υψηλά κίνητρα στους υλοτόμους, τους αγελαδοτρόφους και τους αγρότες να καταστρέψουν μεγαλύτερες εκτάσεις τροπικού δάσους.

Στις πολιτείες όπου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο ξεκίνησε η επιχείρηση καταστολής με την ονομασία "Αψίδα της Φωτιάς". Αστυνομία και ακτιβιστές κατέσχεσαν χιλιάδες τόνους παράνομης ξυλείας και επέβαλαν τεράστια πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων. Οι επικριτές, πάντως, της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι τα πρόστιμα σπάνια πληρώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι το τροπικό δάσος του Αμαζονίου φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου, καθώς και γηγενείς φυλές και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του παγκόσμιου κλίματος.

πηγές:Skai.gr

Πρόσφατα άρθρα

Όροι Αναδημοσίευσης H αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες μπορεί να γίνεται μόνο με την άδεια του Meteo24News.gr και πάντα με την προϋπόθεση η πηγή να είναι ενεργό link προς το άρθρο.